Klicka med Krut

Alla inlägg under mars 2010

Av Emma - 28 mars 2010 12:54

  för ett inlägg!!

 


Idag har vi varit och tävlat Lk1  i Veberöd och jag är så himla nöjd!!   

18 startande hundar, domare Anna-Kerstin Svensson och vi drog startnr 15.

På platsen hamnade vi mitt i startfältet och jag hade en hel del fjärlar i magen   Krutan låg fint, dock snusade han lite efter c:a   1 minut och vi fick 9½p. Den ganska långa väntan tills det var vår tur var både nyttig och jobbig för Krut som har svårt att släppa allt som händer runt omkring honom.

Vårt program startade med tandvisning som resulterade i en jättekyss    till domaren (8½p).

Linförigheten kändes helg OK, dock några snea sättanden i halterna och domaren tyckte att han var "flaxig" i språng marsch? Det tyckte jag var milt uttryckt    (8½p)

Läggande under gång gjorde han toppen!!    (10p)

På inkallningen hade han fin fart rakt igenom (trots att vi tränat en del ställanden sista tiden) men avslutet blev snett. (9½p)

Ställande under gång gjorde han också jättefint och han stannade snabbt + stod stadigt, men gjorde ett supersnabbt läggande när jag sa sitt    Mammas prins!! (8p)

Apporteringen "nemas problemas" grep på mitt kommando, höll fint och släppte på loss! (10)

Sista momentet hopp över hinder, Krut sitter kvar fint TILLS jag har vänt upp på andra sidan och då ser jag hur han vinklar fram öronen och vips så hoppae han och avslutar med dagens snyggaste ingång! (0p)

Domaren gav varje ekipage några "ord på vägen" efteråt och vi fick så fina kommentarer att man nästan blir rörd, Hon tyckte att Krut har en härlig pigg & glad  attityd rakt igenom och att det ser "kontrollerat ut". Vad kan man säga mer än TACK?!    Vi fick 10 poäng på helhetsintrycket! Summa blev alltså 163 ½ poäng trots nollan på hoppet och detta gav oss en 5:e placering för dagen.

Vilken hund jag har!! Vi hade så himla roligt tillsammans idag    och jag fick fina "kvitton" på att han kan och orkar jobba igenom alla momenten med motivationen på topp! Han var också mer lydhörd och koncentrerad mellan momenten och höll fokus på mej.  Denna känslan hoppas jag håller i sig lääänge!

Nu ska vi slappa resten av dagen och förhoppningsvis hinna med några små pass innan vi ska till Mona nästa helg!!

Massor med kramar från mej & Krutan   

Av Emma - 26 mars 2010 16:57

 


Ledig fredag, fantastiskt väder! Kan det bli bättre?  Nää, det kan det inte! Lite pysslande hemma och träffade Josefin & Kenzo i eftermiddags för lite träning. Fina framsteg sedan förra gången vilket var jätteroligt att se. Krut fick ligga i staketet, vilket han nog inte riktigt hade förväntat sig    men klarade alldeles galant och sa inte ett knyst.  Efteråt passade vi på att ta en runda i skogen, dessa killarna har inte träffasts innan men det gick alldeles utmärk, eller hur Josefine?   

Kenzo har varit lite "bruta" enlig matte när han träffat nya hundar, men Krut talade artigt men bestämt om vem som bestämde.   Sen hade dom riktigt roligt tillsammans eller kanske att Kenzo gillade Krutan som mest sprang runt på sitt vanliga galna vis. Jag är glad att han inte är mer skadad med tanke på att han är skoningslös i skogen. Det är alltid lika roligt och intressant att se två nya hundar mötas och hur de regagerar på varandra. Det kommer garanterat bli fler rundor tillsammans. I vanlig ordning har Krut tagit ett dopp och ligger nu på tork i köket, ska nog passa på att bada honom och förhoppningsvis hinna trimma honom imorgon.

Nu ska vi bara njuta av fredagskvällen!      

Trevlig helg!!!

Av Emma - 25 mars 2010 10:06

  Vilken fantastisk dag!!! Det är vår   

Dagen har börjat härligt med en kopp te på altanden i solen! Kan det bli bättre??? Krutans första träningspass är avklarat och vi har kört delar av Lk1 i trädgården. Jag är faktiskt imponerad av hur mycket han faktiskt kommer ihåg?  Både ställande och läggande fungerar bra och han blandar inte ihop dom. Dom har väl "sjunkit till röva" som mormor Bittan säger.

Jag blir dock bara mer övertygad om att det sättet vi lärt in dessa moment på gör att dom på något sätt sitter i ryggmärgen. Idag visade han inte heller något tecken till att röra sig, ta x-tra steg eller tveka i läggandet vilket också är ett stort framsteg men det är fortfarande lite tveksamt på min tillbakagång. Även om vi siktar mot att starta Lk2 under våren kommer vi att försöka hålla igång dessa momenten, dels för tävlingarna framöver men också för att hålla dom till liv tills vi faktiskt landar i eliten. Fast när vi är där har man kanske ändrat dumrutan enligt det nya förslaget som ligger men sitt, ligg & stå är ju fortfarande med.


Annars är det kursplanering som ligger närmast till hands de kommande dagarna. Ska har en tävlingslydnadskurs både i Staffanstorp och en träningsgrupp i FRK. Ska bli himla roligt!! Mona träningen ligger också som sagt runt hörnet och jag ska försöka fundera på vad vi ska ta med oss dit? Men solen gör ju att man bara vill vara ute så jag ska utnyttja den känsla och Krut verkar hålla med mej  men det gör han ju för det mesta.


Ha en solig dag!!

Av Emma - 24 mars 2010 20:41

Jag klarade första tentan!!!   De senaste veckorna har det mesta kretsat kring skolan, dels med tentan men också kring fältrapporten som vi idag har lämnats in!   Det känns så himla skönt för nu är jag nästan färdig med den första kursen, två ½-dagar nästa vecka och sedan har jag påsk-lov!   

På hundfronten har det varit växlande aktivitet. Förra veckan började jag och Krut på agilitykursen & min prins skötte sig alldels utmärk.

Lite senare var det dags för Ida och Skott att börja på hundungdomen i Oxie. Ni kan tro att jag nästan fällde en tår när tjejerna som håller kursen frågade om någon visste vad klicker var och ville träna med det och min dotter är den enda som räcker upp handen!!   Hon kämpade på bra hela kursen även om hon föll i backen några gånger när Skott ville äta kaninbajs   ska försöka filma dom så ni får se. Imorgon ska hon dock ha Hedda med sig eftersom att Skott har varit lite dålig i magen senaste veckan. Blir nog inte helt enkelt...

Resten av veckan ska jag försöka träna lite lydnad för kommande utmaningar och Mona-träning nästa helg!   


kramar från oss

Av Emma - 10 mars 2010 09:13

och träningsrunda! -4 grader, vindstilla och lite dimmigt är dagens väder i Genarp. Har en lång dag i skolan idag så killarna behövde en rejäl runda på morgonen. För första gången på ganska länge har vi gått i skogen och det var OK att ta sig fram.

Dom hade mycket spring i benen och for fram som två huliganer i skogen!


Krutan fick även ett par kortare träningspass, inkallning med ställande och vittringsapportering. Han är lurig min lilla prins och hittar ganska snabbt den gömda pinnen, men plockar inte alltid upp den direkt utan kollar runt om det finns någon eller något annat. Tror att jag klickat för snabbt när han  bara har satt näsan på den och stannat där lite för länge, jag tror att han "väntar" på ett klick och när inte det kommer fortsätter han att leta?! Bakläxa till matte och ny plan...

  Nu ska jag ta en snabb dusch och sedan är det dags att åka!

Ha en bra dag...

Av Emma - 8 mars 2010 21:26

 att smida när järnet är varmt eller när träningsmotivationen är på topp!  

I dag har vi tränat lite vittringsapportering och testat med en pinne idag, först gömdes den inne och sedan ute på promenaden. Han hanterade pinnen fint och inget tuggande, dock tränade vi inte avlämning.


Lite fjärrträning blev det i köket, enkla skiften (där jag står på c:a 1 meters avstånd) sitt-ligg, ligg-sitt och sitt-stå. Bra stadga och koncentration och fina skiften med bakbenen och tassarna stilla. Blir guldstjärna och + i kanten i träningsdagboken.   

En sak som inte fungerade så bra hos Mona var att han ska ställa sig upp från sitt vid min vänstra sida och sedan bibehålla kontakt med mej, vara rak i kroppen och inte bry sig om belöningen i vänster handen. Det blir mycket fokus på belöningen istället för mej och så fort jag rör min hand tappar han koncentrationen så det har vi tränat idag. Att bara sitta vid sidan när det snurrar frolic runt öronen.   Inte helt lätt för Krut som vill ha koll på allt, men vi fortsätter med denna träningen.


En annan sak som hänt hemma hos oss idag kunde ha slutat i katastrof, men så blev det inte som tur var! Skott hade rymt från hallen och ut i köket samtidigt som Dumle (Ida´s kanin) hade rymt från sin bur i just köket! Har ingen aning om hur länge dom har umgåtts i köket när Fille hittade dom.   Men man kanske ska i just denna situationen vara glad att Skott har "nobbat" kanin innan?!

Nu ska jag snart skutta i säng!       Krut han har redan gått och lagt sig.   

kramar från oss

Av Emma - 7 mars 2010 15:18

Vilken härligt träning vi har haft tillsammans med Mona idag! Extra skönt att vara inomhus, men inte i ett ridhus. Idag var det jag och Annika som träffade Mona och vi trodde att två timmar skulle kännas långt, men inte. Tiden går fort när man har roligt!

Jag gjorde en lista igår på vad jag ville träna och den höll vi oss ganska bra till, lite plockades bort och lite lades till.

Krut och jag fick börja och att han var "laddad" är en underdrift, för han var superladdad! Bra att börja med något fartfyllt och inkallning med ställande började vi med. Har ju pysslat lite med detta senaste tiden och haft funderingar fram och tillbaka på hur jag ska träna, men inte tillräckligt visade det sig idag när Mona kommer med tusen frågor! Det är skönt att prata träning med någon som inte bara håller med, utan som faktiskt ifrågasätter och kommer med andra tankar. Diskussionen idag handlade om "hur" Krut ska stanna, vad och hur jag ska belöna. Jag kommer fortsätta med att bara använda handtecken, men jag måste bli mycket tydligare och mer precis i min belöning. Idag fick vi till några riktigt snygga ställanden och jag kunde t om dröja lite med belöningen!

  

Efter en paus och att ha tittat på Idun & Annika, så var det vår tur igen och denna gången blev det "hopp". Ska jag vara ärlig har jag inte tränat hopp alls egentligen, utan bara lite innan tävlingen. Idag koncentrerade vi oss på att Krut skulle "suga" på hindret och fortsätta i full fart efter hoppet och få sin belöning. Tog inte många repetitioner innan han var fullkomligt låst på hindret och hoppad ganska säkert även om han inte satt mitt för utan även från sidorna.  Baksidan av denna träningen är att jag snabbt såg att det är viktigt att ha hinder med i  den vanliga träningen utan att vi använder det eftersom han gärna ville hoppa hela tiden. Tips från coachen "att  var noga med hur & var jag står när vi faktiskt ska hoppa" och är inte jag i rätt position, är det inte hopp vi ska göra!


Näst sista rundan körde vi rutan som har legat lite på is. Idag koncentrerade vi oss på att arbeta nära rutan och shejpa "hitta punkten". Denna träningen ska kombineras med "spring till rutan" och varvas från olika håll, olika avstånd, olika miljöer, olika koner och alla andra möjliga störningar. Det jag upplever som svårast är att han ska just hitta punkten och när han blir tveksam eftersom att jag inte alltid lyckas tajma belöningen tar han gärna till att backa in i rutan, vilket iof ser ganska roligt ut, men det ger ju inga stilpoäng direkt! Jag ska för min egen del försöka avdramatisera    rutan och försöka ha riktigt roligt när vi tränar den! Annika försökte ta kort på just denna träningen, men antingen är kameran för långsam eller Krut för snabb för det flesta korten saknade hund eller hade endast delar av hund!   Men ett fastnade han på....

     Den sista stunden blev det vänster halter och stegförflyttningar. Hur kan man träna detta ensam eller utan spegel??   Svar: det går inte!!!    Så nu får Jimmy hjälpa mej och sätta upp speglarna jag köpte innan vintern! 


Krut har skött sig alldeles utmärkt idag och legat och väntat på sin tur utan att låta en massa! När vi tränar är han på hugget och jobbar, jobbar och jobbar!   Hela tiden med en glad svans och med härlig attityd , då är hundträningen som allra bäst!!! Älskade Krut    det är den här känslan vi ska ha med oss längs vägen!


En liten rundtur för att hämta dator till tävlingen nästa helg och lite välbehövlig lunch fick det bli innan vi körde hem. Krut är nog lite trött och det tog inte många minuter innan killarna krupit upp i soffan tillsammans.



Nu får han vila tassarna och jag hoppas på att vi hinner många små lydnadspass under den kommande veckan!   

 


kramar från oss   

Av Emma - 5 mars 2010 19:01

Skolveckan avslutades idag med en "nästan" ledig fredag!! Här i Skåne är våren påväg sakta men säkert, mycket av snön är borta och idag har vi haft klarblå himmel och sol   fast ganska kallt eftersom att det blåst. Men träninsmotivationen börjar komma tillbaka och det känns riktigt roligt att träna igen. I veckan har vi fortsatt med luktdiskrimineringen och det har gått både upp och ner. Lappaena har blivit mindre och fler och jag tror att han börjar förstå vad det är vi pysslar med.   

Idag har jag & Caroline tränat en stund i Staffanstorp. (vi ska ju träffa Mona på söndag...) Kan väl inte skryta med att jag hade planerat vår träning, men det blev himla bra ändå, lite "raggar-lydnad" som Ann-Louise kallar det.    Det blev lite stegförflyttningar åt höger, med Caroline som granskare. Det är riktigt svårt att träna detta själv och det är nog tur att jag inte gett mej på det, men idag gick det riktigt bra. Han var rak i kroppen och började efter några repetitioner flytta sig mer medvetet.

Vi fortsatte med lite ingångar, "dubbelhoppet" in till min sida har kommit tillbaka eftersom att vi inte tränat detta på ganska länge men det blev bättre under passets gång.

Som avslutning blev det lite inkallning, dels rak och dels med ställande. Min tanke med ställandet är att jag vill ha detta på handkommando för att få Krut mer fokuserad på mej. Vi har mixtrat fram och tillbaka med olika varianter, men idag knäckte vi nog en liten nöt.

Krut skötte sig alldeles utmärkt idag, speciellt med tanke på att Jazza snart är i höglöp. Det var härligt att se att han inte ens skänkte henne en tanke under träningen utan jobbade på fint och för att vara Krut koncentrerat. Det blir nog ett litet pass imorgon också och sedan ska vi som sagt till Mona på söndag jag & Annika.

Bilden på Krut är tagen idag och som ni ser är det ingen snö!   Och jag vet att han behöver trimmas   

 

Ha en riktigt trevlig helg!!

kramar från oss

Presentation

Hos Maria på VIPDOG handlar jag mer än gärna! Ett bra sortiment med hög kvalitet & fantastisk service. Klicka på loggan för att komma till webshopen, väl värt ett besök!! 

 

LYDNADSREGLER

Besöksstatistik

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2010 >>>

Fråga mig

5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Sök i bloggen

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards