Klicka med Krut

Alla inlägg den 7 mars 2010

Av Emma - 7 mars 2010 15:18

Vilken härligt träning vi har haft tillsammans med Mona idag! Extra skönt att vara inomhus, men inte i ett ridhus. Idag var det jag och Annika som träffade Mona och vi trodde att två timmar skulle kännas långt, men inte. Tiden går fort när man har roligt!

Jag gjorde en lista igår på vad jag ville träna och den höll vi oss ganska bra till, lite plockades bort och lite lades till.

Krut och jag fick börja och att han var "laddad" är en underdrift, för han var superladdad! Bra att börja med något fartfyllt och inkallning med ställande började vi med. Har ju pysslat lite med detta senaste tiden och haft funderingar fram och tillbaka på hur jag ska träna, men inte tillräckligt visade det sig idag när Mona kommer med tusen frågor! Det är skönt att prata träning med någon som inte bara håller med, utan som faktiskt ifrågasätter och kommer med andra tankar. Diskussionen idag handlade om "hur" Krut ska stanna, vad och hur jag ska belöna. Jag kommer fortsätta med att bara använda handtecken, men jag måste bli mycket tydligare och mer precis i min belöning. Idag fick vi till några riktigt snygga ställanden och jag kunde t om dröja lite med belöningen!

  

Efter en paus och att ha tittat på Idun & Annika, så var det vår tur igen och denna gången blev det "hopp". Ska jag vara ärlig har jag inte tränat hopp alls egentligen, utan bara lite innan tävlingen. Idag koncentrerade vi oss på att Krut skulle "suga" på hindret och fortsätta i full fart efter hoppet och få sin belöning. Tog inte många repetitioner innan han var fullkomligt låst på hindret och hoppad ganska säkert även om han inte satt mitt för utan även från sidorna.  Baksidan av denna träningen är att jag snabbt såg att det är viktigt att ha hinder med i  den vanliga träningen utan att vi använder det eftersom han gärna ville hoppa hela tiden. Tips från coachen "att  var noga med hur & var jag står när vi faktiskt ska hoppa" och är inte jag i rätt position, är det inte hopp vi ska göra!


Näst sista rundan körde vi rutan som har legat lite på is. Idag koncentrerade vi oss på att arbeta nära rutan och shejpa "hitta punkten". Denna träningen ska kombineras med "spring till rutan" och varvas från olika håll, olika avstånd, olika miljöer, olika koner och alla andra möjliga störningar. Det jag upplever som svårast är att han ska just hitta punkten och när han blir tveksam eftersom att jag inte alltid lyckas tajma belöningen tar han gärna till att backa in i rutan, vilket iof ser ganska roligt ut, men det ger ju inga stilpoäng direkt! Jag ska för min egen del försöka avdramatisera    rutan och försöka ha riktigt roligt när vi tränar den! Annika försökte ta kort på just denna träningen, men antingen är kameran för långsam eller Krut för snabb för det flesta korten saknade hund eller hade endast delar av hund!   Men ett fastnade han på....

     Den sista stunden blev det vänster halter och stegförflyttningar. Hur kan man träna detta ensam eller utan spegel??   Svar: det går inte!!!    Så nu får Jimmy hjälpa mej och sätta upp speglarna jag köpte innan vintern! 


Krut har skött sig alldeles utmärkt idag och legat och väntat på sin tur utan att låta en massa! När vi tränar är han på hugget och jobbar, jobbar och jobbar!   Hela tiden med en glad svans och med härlig attityd , då är hundträningen som allra bäst!!! Älskade Krut    det är den här känslan vi ska ha med oss längs vägen!


En liten rundtur för att hämta dator till tävlingen nästa helg och lite välbehövlig lunch fick det bli innan vi körde hem. Krut är nog lite trött och det tog inte många minuter innan killarna krupit upp i soffan tillsammans.



Nu får han vila tassarna och jag hoppas på att vi hinner många små lydnadspass under den kommande veckan!   

 


kramar från oss   

Presentation

Hos Maria på VIPDOG handlar jag mer än gärna! Ett bra sortiment med hög kvalitet & fantastisk service. Klicka på loggan för att komma till webshopen, väl värt ett besök!! 

 

LYDNADSREGLER

Besöksstatistik

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2010 >>>

Fråga mig

5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Sök i bloggen

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards