Klicka med Krut

Alla inlägg den 8 mars 2010

Av Emma - 8 mars 2010 21:26

 att smida när järnet är varmt eller när träningsmotivationen är på topp!  

I dag har vi tränat lite vittringsapportering och testat med en pinne idag, först gömdes den inne och sedan ute på promenaden. Han hanterade pinnen fint och inget tuggande, dock tränade vi inte avlämning.


Lite fjärrträning blev det i köket, enkla skiften (där jag står på c:a 1 meters avstånd) sitt-ligg, ligg-sitt och sitt-stå. Bra stadga och koncentration och fina skiften med bakbenen och tassarna stilla. Blir guldstjärna och + i kanten i träningsdagboken.   

En sak som inte fungerade så bra hos Mona var att han ska ställa sig upp från sitt vid min vänstra sida och sedan bibehålla kontakt med mej, vara rak i kroppen och inte bry sig om belöningen i vänster handen. Det blir mycket fokus på belöningen istället för mej och så fort jag rör min hand tappar han koncentrationen så det har vi tränat idag. Att bara sitta vid sidan när det snurrar frolic runt öronen.   Inte helt lätt för Krut som vill ha koll på allt, men vi fortsätter med denna träningen.


En annan sak som hänt hemma hos oss idag kunde ha slutat i katastrof, men så blev det inte som tur var! Skott hade rymt från hallen och ut i köket samtidigt som Dumle (Ida´s kanin) hade rymt från sin bur i just köket! Har ingen aning om hur länge dom har umgåtts i köket när Fille hittade dom.   Men man kanske ska i just denna situationen vara glad att Skott har "nobbat" kanin innan?!

Nu ska jag snart skutta i säng!       Krut han har redan gått och lagt sig.   

kramar från oss

Presentation

Hos Maria på VIPDOG handlar jag mer än gärna! Ett bra sortiment med hög kvalitet & fantastisk service. Klicka på loggan för att komma till webshopen, väl värt ett besök!! 

 

LYDNADSREGLER

Besöksstatistik

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2010 >>>

Fråga mig

5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Sök i bloggen

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards