Klicka med Krut

Direktlänk till inlägg 5 mars 2010

Träningsmotivationen börjar komma tillbaka...

Av Emma - 5 mars 2010 19:01

Skolveckan avslutades idag med en "nästan" ledig fredag!! Här i Skåne är våren påväg sakta men säkert, mycket av snön är borta och idag har vi haft klarblå himmel och sol   fast ganska kallt eftersom att det blåst. Men träninsmotivationen börjar komma tillbaka och det känns riktigt roligt att träna igen. I veckan har vi fortsatt med luktdiskrimineringen och det har gått både upp och ner. Lappaena har blivit mindre och fler och jag tror att han börjar förstå vad det är vi pysslar med.   

Idag har jag & Caroline tränat en stund i Staffanstorp. (vi ska ju träffa Mona på söndag...) Kan väl inte skryta med att jag hade planerat vår träning, men det blev himla bra ändå, lite "raggar-lydnad" som Ann-Louise kallar det.    Det blev lite stegförflyttningar åt höger, med Caroline som granskare. Det är riktigt svårt att träna detta själv och det är nog tur att jag inte gett mej på det, men idag gick det riktigt bra. Han var rak i kroppen och började efter några repetitioner flytta sig mer medvetet.

Vi fortsatte med lite ingångar, "dubbelhoppet" in till min sida har kommit tillbaka eftersom att vi inte tränat detta på ganska länge men det blev bättre under passets gång.

Som avslutning blev det lite inkallning, dels rak och dels med ställande. Min tanke med ställandet är att jag vill ha detta på handkommando för att få Krut mer fokuserad på mej. Vi har mixtrat fram och tillbaka med olika varianter, men idag knäckte vi nog en liten nöt.

Krut skötte sig alldeles utmärkt idag, speciellt med tanke på att Jazza snart är i höglöp. Det var härligt att se att han inte ens skänkte henne en tanke under träningen utan jobbade på fint och för att vara Krut koncentrerat. Det blir nog ett litet pass imorgon också och sedan ska vi som sagt till Mona på söndag jag & Annika.

Bilden på Krut är tagen idag och som ni ser är det ingen snö!   Och jag vet att han behöver trimmas   

 

Ha en riktigt trevlig helg!!

kramar från oss

 
 
Annika

Annika

5 mars 2010 19:32

Gött att du är motiverad! Det kommer vi att behöva på söndag klockan 7.30 när vi skall iväg ;-)

http://www.workingpoodle.se

 
Ingen bild

Kungen!

6 mars 2010 12:01

Saknar dig! /Jens

 
Malin

Malin

6 mars 2010 17:45

Kul att motivationen börjar hitta tillbaka och att ni hitta snöfria ytor att träna på. Mina dogs är i lite nedtrappningsperiod och återhämtning efter en tuff jaktsäsong. Får se om min "lydnadsmotivation" infinner sig när det blir lite mer vår & varmare!(?) Annars får du ge mig en spark i baken! Tänkte på dig när jag uppdaterade bloggen igår, första inlägget på länge utan vare sig jaktbilder eller bilder på ett eller annat dött djur, du gillar ju för visso bilder på döa vildsvin ;o)
Hoppas vi kan ses snart!

*kramelikramen*

http://www.madofi.se

 
Ingen bild

Malin igen

6 mars 2010 17:46

glömde ju...

Vad är det för mojäng Krutan har på halsbandet?? *nyfiken*

 
Ingen bild

Emma

6 mars 2010 18:18

Det är ett av mina senaste shoppingfynd, en liten mjuk mojäng som innehåller ID uppgifter! Lätt att sätta på och ta av, men som inte "ramlar" av =)
Ska allt sparka dej i baken, så du kan hänga med på apellplanen, detta ska bli "vårt" lydnadsår! ;-)

 
Ina

Ina

7 mars 2010 12:51

Åååå... Barmark. Va jag längtar! Hoppas det går bra hos Mona/Ina&Mindi

http://www.hoffemindi.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emma - 27 februari 2012 14:48

Igår tränade vi i ridhuset i Sjöbo och jag fick hjälp med att filma. Hur nyttigt som helst att titta i efterhand och man ser saker som man annars inte tänker på med mera. Fokus för mej har varit om han ser lika speedad ut som jag upplever det och om ...

Av Emma - 26 februari 2012 21:46


det finns ingen som du!!  

Av Emma - 16 februari 2012 20:46


Idag är ingen vanligt dag, för det är Krutans födelsedag, HURRA, HURRA, HURRA!!         Tänk att han redan är fyra år.... min svarta älskling!! Det finns ingen som du!!     ...

Av Emma - 12 februari 2012 17:10

Varning för ego- och skrytinlägg!!!   Vilka grabbar det bor i denna familjen, både två- och fyrbenta!! Börjar med det som nästan fått mitt mamma-hjärta att brista! Jag fick ett telefonsamtal i torsdags som jag inte kommer glömma i första taget! E...

Av Emma - 7 februari 2012 21:41

Jag går en spännande utbildning om en specifik behandlingsmetod på praktikplatsen och idag fick jag en riktigt aha-upplevelse!!   Föreläsaren beskrev hur man jobbade kring behandlingsmålen på ett väldigt tydligt och enkelt sätt för att uppnå bästa mö...

Presentation

Hos Maria på VIPDOG handlar jag mer än gärna! Ett bra sortiment med hög kvalitet & fantastisk service. Klicka på loggan för att komma till webshopen, väl värt ett besök!! 

 

LYDNADSREGLER

Besöksstatistik

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2010 >>>

Fråga mig

5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards