Klicka med Krut

Alla inlägg den 19 juni 2010

Av Emma - 19 juni 2010 20:36

när vi idag har varit på kurs med Bea & Åsa. Det har varit en heldags kurs med ett jättetrevligt upplägg. Vi delades in i två grupper om 4 hundar och man hade två stationer på fm och två på em.

Vi började hos Åsa och tränade avslappning på en filt. Tanken är att hunden ska ha en plats (filt) som är förknippad med en viss sinnestämning ( avslappnad) och när man är avslappnad får man arbeta, drar man upp sig för mycket i stress får man gå tillbaka till filten. Enkelt i tanken, inte alls lika enkelt IRL!!  

Första passet var Krut rejält uppskruvad och hade svårt att förstå vad som gav belöning. Men med många små pauser och en matte utrustad med sitt bästa tålamod och bra timing så låg Krut till slut på filten och var mer avslappnad, ett steg i taget   Min målbild är att Krut ska ligga stilla, (på skinkan) svansen ska vara stilla och munnen ska vara stängd. Det kommer att ta ett tag innan vi kommer dit men vi shejpar på...   

Hos Bea handlade det om att vara stadig och avslappnad när det kastades markeringar och duktiga = lugna hundar fick hämta. Här satt jag på en pall och Krut satt vi min vänstra sida. Här upplever jag att han snabbare slappnade av än i den första övningen. Bea tyckta att man kunde se väldigt tydligt när han slappnade av genom att titta på hans kroppshållning och framförallt hans öron.

Även under eftermiddagen tränade vi stadga/avslappning på ungefär samma sätt och Krut gjorde fina framsteg och jag fick många bra tips, tankar och ideér med mig hem. Vi har en hel del att jobba på men jag har fått en mycket bättre målbild med mig!!

Eftermiddagen har ägnats åt bröllops-TV!!  


Trevlig helg!!

kramar från oss


Presentation

Hos Maria på VIPDOG handlar jag mer än gärna! Ett bra sortiment med hög kvalitet & fantastisk service. Klicka på loggan för att komma till webshopen, väl värt ett besök!! 

 

LYDNADSREGLER

Besöksstatistik

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2010 >>>

Fråga mig

5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Sök i bloggen

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards